Mountainguide

We love mountains

Sportklimmen

De fysieke én technische uitdaging

Sportklimmen is een heerlijke manier om lichamelijk ontzettend uitgedaagd te worden, op de mooiste plaatsen. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het een sport is voor bodybuilders. Integendeel, bij sportklimmen gaat het met name om techniek en tactiek, kracht komt op de tweede plaats. Wij weten als geen ander hoe we je jou dit moeten aanleren. Van beginnerscursussen tot klimweken in Griekenland, of programma's op maat. Bij ons gaat jouw niveau met sprongen vooruit!

Klimweek Kalymnos

In de Aegeïsche zee, tegen Turkije aan, ligt het kleine eiland Kalymnos. Dit eiland is een waar sportklimparadijs! Enorme overhangen, liggende kalkwanden, meertouwlengte routes, voor iedereen is er wat te doen. En je sluit de dag af met een plons in de zee en heerlijk Grieks eten. Hier organiseren we in april-mei en oktober onze sportklimweken. Wij helpen je de juiste klimtechnieken toe te passen op deze prachtige kalkrotsen! Vanaf 490 Euro voor 6 dagen.

Cursus Arco

Aan de noordpunt van het Italiaanse Garda-meer ligt Arco. Dit typisch Italiaanse stadje drijft op de prachtige sportklimgebieden in de omgeving. De mogelijkheden zijn er eindeloos, op alle niveaus! We werken hard aan je klimtechniek en voorklim vaardigheden. Ook gaan we zeker enkele meertouwlengte-routes doen, en leer je de hiervoor benodigde technieken. Ideaal voor enthousiaste klimmers die hun klimniveau een stap verder willen krijgen! Vijf dagen vanaf 390 Euro.

Cursus Ailefroide

In de zomermaanden, als het in Arco te heet wordt, verhuizen we onze cursussen naar de Franse Alpen. Rond het prachtige Ailefroide liggen geweldige klimgebieden. Bijzonder is dat we hier ook op verschillende rots-soorten kunnen trainen, zowel graniet als kalk. Ook zullen we meertouwlengte-routes klimmen, waarbij we soms door een stromende waterval traverseren. Een prachtige en uitdagende cursus, in een van de mooiste gebieden van de alpen. 5 dagen vanaf 390 Euro.

Training Spaarnwoude

Midden in het land, vlak bij Haarlem staat een voor Nederland unieke klimmuur. Gemaakt van beton, is het de meest op echte rots gelijkende muur van ons land. Ideaal om te trainen voor het echte werk! Hier bieden we in het weekeinde trainingen op het gebied van klim- en zekeringstechniek. Op de woensdagmiddag hebben we speciale trainingen voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. Al vanaf 18 euro per training!