Mountainguide

We love mountains

Rotsklimmen

De meest technische discipline in de bergen

Het klimmen van lange rotsroutes behoort tot de meest uitdagende disciplines die je in de bergen kunt beoefenen. Hier komt alles samen; uithoudingsvermogen, klimtechniek en zekeringstechnieken. We bieden reizen en cursussen op alle niveaus, van beginners tot ver gevorderden. Tijdens onze reizen werken we standaard met kleine groepjes van maximaal 2 deelnemers per gids. Durf jij het aan om vertikaal te gaan?

Trainingen Spaarnwoude (NL)

Midden in het land, vlak bij Haarlem staat een voor Nederland unieke klimmuur. Gemaakt van beton, is het de meest op echte rots gelijkende muur van ons land. Ideaal om te trainen voor het echte werk! Hier bieden we in het weekeinde trainingen op het gebied van klim- en zekeringstechniek. Op de woensdagmiddag hebben we speciale trainingen voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar. Al vanaf 18 euro per training!

Multipitch klimmen, Grimsel (CH)

Op het bomvaste graniet rond de Grimselpas staan talloze grote, uitdagende wanden. Van 100 tot 500 meter hoog, en op alle niveaus. De mogelijkheden zijn eindeloos. Sommige routes zijn behaakt, in andere moeten de zekeringen zelf gelegd worden. In dit gebied bieden we zowel cursussen als klimweken. De uitvalsbasis is de camping in Innertkirchen. 5 dagen vanaf 990 euro.

Alpiene rots, Chamonix (FR)

Chamonix biedt een unieke combinatie van wilde toppen, die eenvoudig met gebruik van kabelbanen te bereiken zijn. De mogelijkheden zijn talrijk, in graniet en gneis. Een perfect gebied voor ambitieuze klimmers om schitterende routes te klimmen in bomvaste rots. We opereren vanuit een chalet in het gezellige dorp, en maken dagelijks een nieuwe uitdagende toer! 5 dagen vanaf 890 Euro.

Alpiene Rots, Engelhörner (CH)

Vlak naast het graniet van centraal Zwitserland, ligt een schitterend gebied met bomvaste kalkrotsen; de Engelhörner. De mogelijkheden zijn eindeloos, en de rauwe kalk vereist een goede klimtechniek. We opereren vanuit de kleine en gezellige Engehörnerhütte Vanuit daar loop je binnen een uur naar talloze uitdagende en lange klimroutes. 5 dagen vanaf 990 Euro.