Mountainguide

We love mountains

Skitoeren

Genieten van de prachtige witte wereld

Voor liefhebbers van sneeuw en natuur is het maken van skitoeren de mooiste manier om de winterse bergen te beleven. De mooie uitzichten, stilte en prachtige natuur maken het een heel bijzondere sport. En als je eenmaal boven bent, wacht een mooie skiafdaling terug naar het dal! We bieden zowel toerenweken als cursussen. Laat je door ons begeleiden in de prachtige winterse bergen!

Lyngen Alps, Noorwegen

Een unieke bestemming voor de mooiste skitoeren. Tijdens deze reis verblijven we op ons zeilschip en varen rond door de schitterende noorse fjorden. Regelmatig heeft de hemel alle kleuren dankzij het Aurora Borealis!Iedere dag gaan we ergens aan land en maken een mooie skitoer. Vaak maken we hierbij gebruik van de 'dingy', een kleine rubberboot om aan land te komen. De afdalingen zijn uitdagend, vaak in heerlijke sneeuw. Een landschappelijk mooiere bestemming in Europa is er niet! 7 dagen all inclusive vanaf 2490 euro.

Chamonix, Frankrijk

Vanuit Chamonix zijn de mogelijkheden voor mooie skitoeren eindeloos. Gedurende de week zullen we vaak in de ochtend gebruik maken van de liften, om snel hoogte te winnen. Vervolgens gaan we verder op de stijgvellen of, wanneer het steil is, te voet. Op deze manier kunnen we prachtige lange afdalingen maken, en grote afstanden afleggen. Er zijn skitoeren op alle niveaus, voor elk wat wils dus! We overnachten in de vallei in een gezellig chalet. 5 dagen vanaf 790 Euro.

Toerskicursus

Als je zelf wilt leren hoe je deze prachtige sport veilig kunt beoefenen, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden toerskicurussen aan op alle niveaus. Gedurende de cursus leer je zelf inschattingen maken over het lawinegevaar, stijgtactieken en het omgaan met noodsituaties. We bieden de cursus in principe vanuit Chamonix aan, maar kunnen het op verzoek natuurlijk ook in andere gebieden organiseren. 5 dagen vanaf 790 Euro.