Mountainguide

We love mountains

Team

De juiste mensen op de juiste plaats

Bij Mountainguide hechten we veel waarde aan ons sterke team. We zijn met een groep gepassioneerde professionals, die er alles aan willen doen om jouw reis nog mooier te maken! Ons team is zorgvuldig geselecteerd op technische én sociale eigenschappen, om jou optimaal te kunnen begeleiden.

Michiel Engelsman

Nationaliteit: Nederland, woonachtig in Zwitserland

Oprichter, erkend berg- en skigids, heliskigids, helikopterpiloot/ flight intructor.

In 2005 richtte Michiel het bedrijf mountainguide.nl op. Zelf is hij altijd als gids zeer actief geweest en heeft talloze reizen door heel Europa begeleid, zowel in de zomer als in de winter. Buiten het ski- en klimseizoen is Michiel actief als instructeur voor nieuwe helikopterpiloten.

Menno Boermans

Nationaliteit: Nederland, woonachtig in Zwitserland

Bergredder, bergsportfotograaf, tailguide heliski.

Menno is vanaf het eerste begin bij Mountainguide betrokken geweest. Hij is een bekende bergsportfotograaf, vele foto's op deze site zijn dan ook van hem afkomstig. Naast zijn werk als fotograaf is hij werkzaam als bergredder en heeft hij veel ervaring met helikopters. Zijn medische en technische kennis is van onschatbare waarde voor ons bedrijf.

Stefan Buis

Nationaliteit: Nederland, woonachtig in Londen

Erkend berg- en skigids, heliskigids. 

Stefan is erkend berg- en skigids. In de voorgaande jaren deed hij een schat aan ervaring op als 'heeresbergfuehrer' (duits legergids), en nog altijd traint hij Nederlandse militairen in berg- en wintergebieden. Hij kent de bergen in Noorwegen als geen ander! Stefan woont met zijn gezin in Londen, en werkt vanuit daar door heel Europa als gids.

Willem Schellens

Nationaliteit: Nederland

Tailguide heliski, skileraar

Willem is een sterke en gepassioneerde freerider en bergsporter. Hij werkte lange tijd in de Alpen als skileraar, voordat wij hem selecteerden om bij ons als tailguide ingezet te worden. 


Peer Büller

Nationaliteit: Nederland

Tailguide heliski

Peer is vanaf het begin betrokken bij onze heliski- projecten als tailguide. Hij is een zeer ervaren en gepassioneerde bergsporter- en freerider. Hij vergezelde ons al door heel Europa, zomer en winter.

Till Kramann

Nationaliteit: Duits

Erkend berg- en skigids

Till werkt voor ons zowel in de zomer als in de winter. Hij heeft een schat aan ervaring in de bergen, en volgde zijn opleiding in Duitsland. Hij begeleidt vele alpiene beklimmingen en cursussen voor ons.

Eelco van Nieuwenhuizen

Nationaliteit: Nederland

Tailguide heliski, skileraar, toerski-instructeur

Eelco is vanaf een vroeg stadium betrokken bij Mountainguide. Hij volgde onder onze leiding de opleiding tot toerski-instructeur bij de NKBV, en wij selecteerden hem als tailguide voor onze heliski-projecten. Eelco is een gepassioneerde bergsporter in zomer en winter.

Olivier Kil

Nationaliteit: Nederland

Tailguide heliski

Ollie kwam als laatste bij ons tailguides-team. Hij had al uitgebreide heliski-ervaring, en is gepassioneerd bergsporter in zomer en winter. Hij volgde vele opleidingen op het gebied van lawinekunde en bergsport EHBO.

Mattias Cöster

Nationaliteit: Zweden

Heliskigids, helikopterpiloot

Mattias organiseert deels onze heliski- projecten in Noord-Zweden. Hij heeft jarenlange ervaring in de bergen van het hoge noorden. Naast zijn werk als gids volgt hij bij ons zusterbedrijf Mountainflight.nl de opleiding tot helikopterpiloot.