Mountainguide

We love mountains

Veiligheid

Jouw veiligheid is onze eerste prioriteit

Tijdens onze projecten begeven we ons veelal in risicovol terrein. Daarom is het omgaan met, en reduceren van de risico's onze eerste prioriteit. We werken binnen Mountainguide met heldere veiligheids- protocollen en proberen altijd voorbereid te zijn op eventuele calamiteiten. Hieronder staan enkele voorbeelden van wat wij  doen om onze projecten zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Erkende gidsen

Wij werken uitsluitend met gidsen die het internationale UIAGM- Diploma behaald hebben. In Nederland hebben maar 7 gidsen dit diploma. Een erkende gids heeft een lange opleiding doorlopen, waar alleen de beste kandidaten voor geselecteerd worden. In Nederland bestaat deze opleiding niet, je herkend een officiële gids aan het UIAGM logo.

Tailguides

Tijdens onze Heliski projecten werken wij met onze eigen Tailguides. Zij zijn als tweede gids achterin de groep aanwezig, om in te kunnen grijpen bij eventuele calamiteiten. Ze worden zorgvuldig geselecteerd, hebben grote skie ervaring en krijgen een uitgebreide interne opleiding voor ze ingezet kunnen worden. Dit concept is uniek in Europa!

Trainingen

Belangrijke vaardigheden kunnen verloren gaan, als niet regelmatig geoefend wordt. Wij organiseren jaarlijks waardevolle trainingen voor onze gidsen en tailguides, waarbij al deze belangrijke vaardigheden herhaald  worden. Op deze manier zorgen we dat we altijd op het ergste voorbereid zijn.

Uitrusting

Voor onze projecten werken we alleen met hoogwaardige materialen. Deelnemers aan onze winterprojecten worden uitgerust met een ABS lawinerugtas, digitale 3-antenne lawinepieper, sneeuwschep en sonde. We werken nauw samen met de Mammut Outdoor Group, zo zijn we verzekerd van het beste materiaal.